Κάτω τα χέρια από τους φαντάρους που καταδικάζουν τον πόλεμο

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει τη στοχοποίηση των νέων στρατευμένων που απηύθυναν χαιρετισμό σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και καταδίκασαν τη σφαγή του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και την εμπλοκή της χώρας μας.

Οι στρατευμένοι έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε συγκέντρωση μαζί με τον λαό, ενάντια στη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν τη δυστυχία και την προσφυγιά και να καταδικάζουν την εμπλοκή της χώρας μας στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και στο Λίβανο.

Ενόχλησε πολλούς βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ η καταδίκη των εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών και των σχεδιασμών τους, ιδιαίτερα όταν γίνονται από τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό. Και γι’ αυτό διάφοροι βουλευτές αλλά και άλλοι παρατρεχάμενοι ζητούν την τιμωρία των φαντάρων. Είναι απαράδεκτες και προκλητικές τέτοιες δηλώσεις και πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους εργαζόμενους.

Δεν πρέπει κανένας να ξεχνάει ότι οι νέοι φαντάροι είναι παιδιά του λαού και έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ακόμα και κατά την διάρκεια της θητείας τους.

Καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσει τώρα η προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση των φαντάρων που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους νέους στρατευμένους και δυναμώνουμε τον αγώνα για:

• Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

• Να επιστρέψει η φρεγάτα από την Ερυθρά θάλασσα.

• Κανένας Έλληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων.

• Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.