Καταγγελία για σύλληψη συναδέλφου που εργάζεται στο προγράμμα της επιτροπείας για λογαριασμό της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Εργαζομένων στις ΜΚΟ καταγγέλλουμε τη σύλληψη συναδέλφου στο προσφυγικό, που εργάζεται στο πρόγραμμα της επιτροπείας ως εντεταλμένος επίτροπος για λογαριασμό της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση.

Ο συνάδελφος συνελήφθη στα Ιωάννινα μετά από εντολή Εισαγγελέα για παραμέληση ανηλίκου μετά από τη σύλληψη του ανήλικου για αξιόποινη πράξη.

Σαν να μην είναι αρκετό που οι συνάδελφοι αναγκάζονται να δουλεύουν υπό το καθεστώς της  υποστελέχωσης, της ανασφάλειας, της απληρωσιάς και όλων των τραγικών συνθηκών εργασίας τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και ποινικές διώξεις. Ουσιαστικά, οι ευθύνες του κράτους και των ΜΚΟ μετακυλίονται στους συναδέλφους που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν μπλεγμένοι με τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία.

Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα της κρατικής πολιτικής για εργαζόμενους και εργαζόμενες που προσπαθούν με αυτοθυσία να υποστηρίξουν ασυνόδευτα παιδιά, έχοντας στη διάθεση τους πενιχρά μέσα και εργαλεία, αντιμετωπίζοντας πίεση και αγωνία για να ανταπεξέλθουν ακόμα και με δικά τους έξοδα στις ανάγκες της δουλειάς τους ενώ, την ίδια στιγμή, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους εξαιτίας των διαρκών καθυστερήσεων στη μισθοδοσία.

Ε.Ε, κράτος και ΜΚΟ όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζουν αυτή την πολιτική που ταΐζει με χρήμα των φορολογούμενων τις ΜΚΟ για να κερδίζουν από τη δουλειά μας αλλά και από τον πόνο των ξεριζωμένων.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο 25/09/2024 στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ ΜΕΤΑδρασης (25ης Μαρτίου 7, Ταύρος Αττικής) στις 10:00.

Διεκδικούμε:

 Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων

 Άμεση πρόσληψη όλου του απαιτούμενου προσωπικού

 Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα συμβάσεις

αορίστου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς

 Να φύγουν οι εργολάβοι ΜΚΟ από το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

 Δημόσιες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην ευθύνη του κράτου