Να μπει τέλος εδώ και τώρα στο αίσχος της καθυστέρησης καταβολής των μισθών! Κινητοποιήση στα γραφεία της ΜΚΟ Μετάδραση την Τετάρτη 25/9, 10.00πμ για τους απλήρωτους συναδέλφους στο πρόγραμμα της επιτροπείας

Κράτος και ΜΚΟ συνεχίζουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό με τον ιδρώτα των εργαζομένων στο προσφυγικό, οι οποίοι, για ακόμη μια φορα, καλούνται απλήρωτοι να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Το ίδιο έργο της απληρωσιάς συνεχίζεται με τους συνάδελφους στο προγράμμα της επιτροπείας που παραμένουν για 2 μήνες απλήρωτοι, χωρίς να υπάρχει καμιά ενημέρωση για τον αν θα πληρωθούν στο τέλος αυτού του μήνα ή πότε θα καταβληθούν οι προηγούμενες οφειλές.

Η απαράδεκτη πρακτική των καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων έχει εξαντλήσει οικονομικά και ψυχικά τους συναδέλφους στο πεδίο της παιδικής προστασίας, το οποίο διακρίνεται για την απαιτητικότητα που έχει.

Οι συνάδελφοι προσπαθούν με αυτοθυσία να υποστηρίξουν ασυνόδευτα παιδιά, έχοντας στη διάθεση τους πενιχρά μέσα και εργαλεία, αντιμετωπίζοντας πίεση και αγωνία για να ανταπεξέλθουν ακόμα και με δικά τους έξοδα στις ανάγκες της δουλειάς τους ενώ, την ίδια στιγμή, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους εξαιτίας των διαρκών καθυστερήσεων στη μισθοδοσία

Επιπλέον, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το κυνικό κρυφτούλι των ΜΚΟ που πετάνε το μπαλάκι των εργοδοτικών τους ευθυνών πίσω από την κυβέρνηση και την πολιτική που υλοποιεί στο μεταναστευτικό σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ.

Κράτος και ΜΚΟ όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και δουλεύουν μαζί. Γιατί είναι ακριβώς η κρατική πολιτική που ταΐζει με ζεστό κρατικό χρήμα στις ΜΚΟ και τους έχει παραδώσει τη διαχείριση κρίσιμων δομών και υπηρεσιών του προσφυγικού.

Είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για το αίσχος της απληρωσιάς, των κακών συνθηκών δουλειάς, των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές. Θύματα της τραγικής κατάστασης στο προσφυγικό που έχουν διαμορφώσει κράτος και ΜΚΟ είναι οι εργαζόμενοι και οι πρόσφυγες

Να μπει τέλος εδώ και τώρα στο αίσχος της καθυστέρησης καταβολής των μισθών! Καμιά ανοχή στις διοικήσεις των ΜΚΟ και στο κράτος που τις στηρίζει!

Να μην γίνει κανονικότητα η λογική που θέλουν να περάσουν οι διοικήσεις των ΜΚΟ «έτσι είναι στο προσφυγικό και σε όποιον αρέσει», ότι δηλαδή πληρώνεσαι όποτε έχουμε χρήματα και όποτε θέλουμε εμείς.

Σε συσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 17/9, της Σωματειακής Επιτροπής των Εργαζομένων σε ΜΚΟ με εργαζόμενους του προγράμματος Επιτροπείας ΜΕΤΑδρασης και Praksis. Αποφασίστηκε ότι η δράση πρέπει να πάει ένα βήμα παρακάτω και προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ ΜΕΤΑδρασης στον Ταύρο, 25ης Μαρτίου 7, την Τετάρτη 25/9, στις 10.00πμ.