Καμία αναμονή, καμιά ανοχή! Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας!

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Εντεταλμένων Επιτρόπων στη ΜΚΟ PRAKSIS, με τη στήριξη του Συν- δέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και της Επιτροπής Εργαζομένων στις ΜΚΟ, ύ- στερα και από την αντίστοιχη κινητοποίηση μια εβδομάδα νωρίτερα στη ΜΚΟ ΜΕΤΑ- δραση.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είναι τρεις μήνες απλήρωτοι. Μάλιστα, καθώς πρόκει- ται για συμβάσεις με “μπλοκάκι”, χρειάζεται να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφο- ρές παρότι δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους, και ενώ τα καθημερινά έξοδα συνεχώς αυξάνονται και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συνολικές τους υποχρεώσεις. Και σα να μην είναι αρκετά αυτά, μετά από συνάντηση των εργαζομένων και του Σωματείου με τη Διοίκηση της PRAKSIS υπήρξε ενημέρωση πως σε 10-15 εργάσιμες μέρες υπολογίζε- ται η Εντολή Πληρωμής εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου. Δηλαδή με την τρέχουσα κατάσταση, οι απλήρωτοι μισθοί θα γίνουν τέσσερις!

Απαιτούμε να εξοφληθούν άμεσα όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες της ΜΚΟ PRAKSIS, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση!

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν επαναπαύονται και καλούν σε διαδικτυακή σύ- σκεψη την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 19:00 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία, με συλλογικές συμβάσεις, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για δημόσιες δομές και υπηρεσίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς τους εργολάβους-ΜΚΟ.

Δεν παλεύουμε μόνο για μας αλλά και για τις ανάγκες των ασυνόδευτων προσφυγόπου- λων που φροντίζουμε